INDEXI I CASTROCARO

 
U toku 52. italijanskog festivala mladih nada Castrocaro, potpisan je sporazum o bratimljenju jedine regionalne muzicke nagrade Indexi i ovog prestiznog festivala, drugog po velicini nakon popularnog San Rema.
 
Mesud Rizvo, producent i organizator nagrade Indexi, na poziv organizatora, o njihovom trosku, tri dana je bio specijalni gost i uprilicen mu je prekrasan prijem uz bogat program, a vrhunac ovog gostovanja svakako je i sam cin bratimljenja festivala.
 
09. jula, uoci finalne veceri, koju je prenosila najveca italijanska drzavna televizija RAI UNO, na oficijelnoj press konferenciji potpisao je sporazum koji podrazumijeva zapocinjanje kulturno-umjetnicke saradnje koje ce se ogledati u sljedecem: finalisti Castrocara ucestvovati ce ili u revijalnom ili u takmicarskom dijelu Indexa, a nasi mladi izvodjaci predstavice se na svakom narednom festivalu Castrocaro.
 
U planu su i zajednicki koncerti te objavljivanje kompilacije sa ovogodisnjeg Castrocara, koji ce ukljucivati i naseg ovogodisnjeg predstavnika, Armina Muzaferije, a koji ce se besplatno distribuirati nasim gradjanima, najvjerovatnije putem Maxi magazina.
 
Sporazum, izmedju ostalog, naglasava potrebu i obavezu da se oba festivala, na sto je moguce bolji nacin, popularisu i internacionaliziraju. Nadamo se da cemo, u ovom smislu imati iskrenu podrsku nasih medija, buduci da je ovo zaista velika stvar i za BiH i za cijelu regiju.
 
Ovo ce biti sjajna prilika da nasi mladi muzicari dobiju priliku da se predstave publici van nasih granica, a ljubitelji muzike u nasoj regiji imace priliku da cuju najbolje italijanske umjetnike.
 
Ova saradnja u praksi je vec pocela, pa je nas mladi Armin Muzaferija ove godine vec predstavio nasu regiju u najboljem svjetlu, izazivajuci odusevljenje komisije i publike svojim interpretatorskim sposobnostima.
 
Clanak procitan : 5411 puta
Clanak komentarisan : 0 puta
Google
Nagrada Indexi 2011 - 5 do 12
Gdje ce se odrzati dodjela priznanja Indexi
Nominacije za nagradu Indexi 2011
Nominacije za regionalnu nagradu Indexi 11
Pjevac je slavio zivot
Je li vrijeme za Ulicu/Trg Davorina Popovica u Sarajevu?
Navrsava se 10 godina od Davorinove smrti
Muzicka nagrada INDEXI 2011
Pocelo glasanje za Indexe 2011
Poceo prvi krug glasanja
Muzicka nagrada Indexi 2011
INDEXI 2011
DOBITNICI NAGRADA
OBJAVLJENE NOMINACIJE
KRAJ PRVOG KRUGA GLASANJA
Prvi krug glasanja u toku
INDEXI 2010 - START
INDEXI 2010
INDEXI I CASTROCARO
INDEXI 09 I UCESNICI O INDEXIMA
PROGLASENI DOBITNICI NAGRADE INDEXI 09
PREKO CETVRT MILIONA VASIH GLASOVA - HVALA VAM!
PRVA NAGRADA DAVORIN ZA ZELJKA BEBEKA
UTVRDJEN PROGRAM ZA DANE MUZIKE 03. - 06. juni
Terezi nagrada Indexi za zivotno djelo
R.M. Tocku nagrada Bodo Kovacevic
Najvise nominacija za Tonija, Merlina, Letu stuke i Edu Maajku
U srijedu objava nominacija
Pocasni Indexi Jadranki, Predinu i Bajagi
Dino Dvornik - regionalna muzicka ikona
Pregledaj cijelu arhivu
sva prava pridržana, © 2006, www.davorin.ba